Skip to content

Fem tips fö handla inom budget

Att hålla sig till en budget är svårt nog, men köpcentra, butiker och livsmedelsbutiker gör det inte lättare; med otaliga kampanjer, försäljningar och strategiskt placerade impulsköp, är det enkelt att få sidospår och överspendera. Viljestyrka och disciplin är bra verktyg för att bekämpa överutgifter, men många har svårt att underhålla dem när de står inför en stor försäljning.

Ta alltid en lista.

Även om det verkar enkelt och till och med uppenbart är detta ett bra sätt att hjälpa till att hålla utgifterna på rätt spår. Om du har en specifik lista över artiklar du behöver kan du handla med mer syfte och undvika onödig surfning (vilket alltför ofta leder till onödigt köp).

 Konsolidera shoppingresor.

När det är möjligt är det bäst att kombinera all din shopping till en dag. Det här är ett utmärkt sätt att se till att du inte tillbringar extra tid i en viss butik, surfar onödigt eller får sidospår från din förinställda shoppingagenda. Plus att konsolidera din shopping till en stor resa kommer att spara gas på lång sikt, vilket alltid är bra, både för din budget och för miljön.

 Klipp kuponger

Kontrollera dina veckopapper för cirkulärer och kuponger. Var noga med att ha din lista klar när du gör detta, för att undvika att lägga till onödiga artiklar (kom ihåg, bara för att den är till försäljning betyder inte att du behöver den).

Planera framåt; handla därefter.

Mat är utan tvekan en av de största kostnaderna i någon familjs budget. Det är en som inte kan hoppas över eller äventyras, och med kostnader för vardagsartiklar som mjölk som ökar avsevärt, kan det vara en enorm dränering på någon utgiftsplan.

Belöna dig själv.

Oavsett de bästa avsikterna är det lätt att sugas till onödiga utgifter; det är praktiskt taget mänsklig natur. En oväntad försäljning i din favoritbutik, en rabatt på en artikel du inte behöver, men har velat länge.

Avatar
Ema

No comments yet.

Lämna ett svar

SidebarComments (0)